Fillers

Wat Zijn Fillers?

Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder onderhuids bindweefsel en elastine aan, die zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid slapper, ontstaan er rimpels en vindt er volumeverlies plaats waardoor we er vermoeider en minder uitgeslapen uit kunnen zien.

Om dit te compenseren, kunt u kiezen voor een behandeling met een filler (vuller). De consistentie van de filler bepaalt of deze gebruikt wordt om volumeverlies te compenseren of om (fijne) lijntjes weg te werken.

Na uitvoerig uw wensen geïnventariseerd te hebben zullen onze dermatologen bepalen welk type filler voor u het meest geschikt is. Bij The B Bar werken we met Restylane fillers.

Wat is Restylane?

Restylane is een lijn huidfillers voor esthetische gezichtsbehandelingen, ontwikkeld om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontour te verbeteren en volume te herstellen. Restylane is een zachte gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur die in de huid wordt geïnjecteerd en niet van dieren afkomstig is.

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een substantie die van nature voorkomt in het lichaam. Het is een stofje dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Hyaluronzuur vult de plaatsen op waar volumeverlies is of fijne lijntjes.

Wat Houdt Een Behandeling met Restylane Fillers in?

Door de hyaluronzuurgel met een fijne naald of canule in de huid te injecteren geeft de Restylane filler volume aan de huid en ziet de huid er jonger en frisser uit. Rimpels en lijnen vervagen direct, waardoor u een natuurlijke, zachtere uitstraling krijgt. De gel is niet schadelijk voor het huidweefsel en is bijna identiek aan het lichaamseigen hyaluronzuur. Het resultaat houdt lang aan, maar is niet permanent.

Wat is Een Canule?

Een canule is een heel dunne, holle naald met een stompe punt. Er wordt eerst een kleine ingang gemaakt in het gezicht als ingang voor de canule. De stompe punt van de canule zorgt ervoor dat er geen weefsel of bloedvaatjes beschadigd raken. Met de canule kan bovendien een groter gebied van het gezicht opgevuld worden en wordt de kans op blauwe plekken geminimaliseerd. Doorgaans is de behandeling met een canule ook minder pijnlijk dan bij het gebruik van een naald.

Doet Een Behandeling met Restylane Fillers Pijn?

In de Restylane filler zit lidocaïne, een verdovingsmiddel. Cliënten ervaren de behandeling over het algemeen als “gevoelig, maar goed te doen”. Een behandeling van de lippen wordt doorgaans als pijnlijker ervaren dan de rest van het gezicht. Het is belangrijk om te weten dat pijn, subjectief is en door een ieder anders wordt ervaren.

Hoe Lang Duurt de Behandeling?

De behandeling is snel en duurt doorgaans ongeveer 30 minuten. Een behandeling met Restylane tast de gezichtsmimiek niet aan en geeft direct resultaat.

Hoe Lang Houdt het Resultaat Aan?

Een van de grote voordelen van Restylane is dat het effect lang aanhoudt, maar niet permanent is. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is, hangt af van verschillende factoren, zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt aanbevolen de behandeling afhankelijk van de behandelde persoon en het soort behandeling, na 6 tot 12 maanden te herhalen. Het resultaat van een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 maanden aan.

Wat Zijn de Risico’s en Bijwerkingen Van het Gebruik van Restylane Fillers?

Sinds de lancering van Restylane in 1996 zijn er meer dan 28 miljoen behandelingen uitgevoerd. Productgerelateerde reacties zijn zeldzaam. Door het injecteren kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende reacties zijn roodheid, zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn of gevoeligheid. Meestal zijn deze reacties mild tot matig van aard en verdwijnen ze kort na de injectie. Ze verdwijnen meestal spontaan binnen een of twee dagen na de behandeling, maar bij sommige behandelingen kunnen ze langer aanhouden. Neem te allen tijde contact op met ons bij vragen of onzekerheden!