Botox

 

Wat is “Botox”?

Botuline toxine A is een stofje dat gebruikt wordt in de geneeskunde om spieren te doen ontspannen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Botulinetoxine bij mensen met spierspasmen. Botulinetoxine A wordt ook gebruikt om verhoogde spierspanning (wat bijvoorbeeld hoofdpijn kan veroorzaken), tandenknarsen en overmatig transpireren, tegen te gaan.

In de cosmetische geneeskunde wordt Botulinetoxine A gebruikt om de spieren van het aangezicht, tijdelijk te verlammen en zodoende rimpelvorming te onderdrukken of te verminderen. De medische afkorting voor Botulinetoxine A is officieel Bont A. Botox is echter de naam waaronder dit stofje algemeen bekend is.

Botox is echter ook een merknaam van een van de eerste Botulinetoxine producten die voor rimpelbehandeling op de markt kwam.
Om verwarring te voorkomen spreken wij van ‘Botox’.

Intussen zijn er verschillende merken Botulinetoxine A op de markt. Bij The B Bar werken we met Azzalure®.

  • The B Bar: De specialist in injectables
Is Het Gebruik van “Botox” Veilig?

Er zijn meerdere studies gedaan naar de lange en korte termijn gevolgen van Botox. Tevens wordt het al tientallen jaren gebruikt in de reguliere (kinder-) geneeskunde. Tot zover is uit studies niet gebleken dat de hoeveelheden die binnen de cosmetische geneeskunde gebruikt worden, schadelijk zijn voor de gezondheid.

Waarvoor Wordt “Botox” Gebruikt?

Botox wordt binnen de cosmetische geneeskunde gebruikt om rimpelvorming van de spieren in het gezicht te verzachten of tegen te gaan.

U kunt Geen Behandeling met “Botox” Ondergaan Bij:
  • Spierziekten (ALS)
  • Zwangerschap
  • Geven van borstvoeding
  • Een allergie voor botulinetoxine
Vanaf Welke Leeftijd Kan U “Botox” Gebruiken?

Botox mag gebruikt worden voor rimpelbehandelingen tussen de 18 en 65 jaar.

Wat Kan U Verwachten Van de “Botox” Behandeling?

Bij The B Bar werken wij met de allerbeste materialen. De behandeling wordt gedaan met heel kleine naaldjes. De meeste klanten geven aan dat ze de prik niet of nauwelijks voelen, maar wel een wat branderig gevoel tijdens het inspuiten van de Botox. Dit is voor iedere klant uiteraard anders.

Na het inspuiten van de Botox, wat enkele seconden duurt, is het gevoel ook weer weg. Op de plaats waar geprikt is kan een klein onderhuids bultje ontstaan dat het gevolg is van het onderhuids inspuiten van de vloeistof. De bultjes verdwijnen vanzelf binnen enkele minuten.

Wat Zijn de Risico’s en Bijwerkingen Van een Behandeling?

Na de behandeling kan er soms een blauw plekje ontstaan op de plek van de prik. Deze verdwijnt binnen enkele dagen. Door de inspanning is het mogelijk dat u na de behandeling kortdurend een onwel gevoel of hoofdpijn heeft. Dit herstelt binnen een paar uur tot enkele dagen.

Hoe Lang Duurt het Voordat U Resultaat Ziet?

De werking en het resultaat van een Botox behandeling verschilt per individu. Gemiddeld begint de werking na een dag of vier, met een optimaal resultaat na ongeveer twee weken.

Voor mensen die voor het eerst een behandeling ondergaan kan, als de Botox gaat werken, het behandelde deel van het gezicht wat strammer aanvoelen. Dit is geen vervelend of pijnlijk gevoel, maar wel een onbekend gevoel. Het kan een paar dagen aanhouden en verdwijnt daarna vanzelf. Er is geen enkele reden om u hier ongerust over te maken.

Sommige spieren reageren eerder of later dan andere. Zoals eerder vermeld duurt het gemiddeld 2 weken voordat het Botulinetoxine optimaal werkt. Wij vragen u om deze 2 weken af te wachten om het resultaat te kunnen beoordelen. Indien het na overleg met onze dermatoloog blijkt dat het verstandig is om een controle afspraak te maken, is deze kosteloos.

Alsjeblieft Geen Bevroren Gezichten!

We kennen allemaal het schrikbeeld vanuit de media en van hetgeen wij zien op straat. Strak getrokken gezichten zonder enige uitdrukking. Dat dit passé is, is overduidelijk.
Ons motto bij The B Bar is ‘less is more’, we zullen u altijd adviseren om zo min mogelijk te laten inspuiten voor een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk. Esthetiek staat bij ons zeer hoog in het vaandel.

Allergieeën 

Allergieën voor Botox zijn in de vele onderzoeken niet gemeld. In ongeveer 4% van de gevallen is een resistentie tegen Botox beschreven. Dit betekent dat de Botox in deze gevallen geen resultaat geeft.

Hoe Vaak Moet U een Afspraak Maken?

De werking en het resultaat kunnen per individu verschillen. De gemiddelde werkingsduur is drie tot zes maanden.

Welke voorzorgsmaatregelen kan U Treffen om de Behandeling te Optimaliseren?

Wij raden het volgende aan:

  • Een week voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen te gebruiken.
  • Het drinken van alcohol tot 48 uur na de behandeling raden wij af.
  • Scrubben na één week
Waarom Wij Niet met “Zones” Werken Zoals Andere Klinieken

Ons gezicht is anatomisch gezien niet verdeeld in zones. Alle ‘zones’ zijn met elkaar verbonden en het behandelen van de ene spiergroep heeft effect op de andere. Het is daarom van groot belang dat er goed geluisterd wordt naar uw wensen en dat u vervolgens de beste uitleg krijgt over de gevolgen van de behandeling bij het prikken op bepaalde plaatsen.

Onze dermatologen zullen u uitleggen waar de prikjes het beste gezet kunnen worden om het door u gewenste resultaat te bereiken. De één heeft voor hetzelfde effect meer of minder Botulinetoxine nodig dan de ander. Wij kijken altijd en alleen naar het individu. Afrekenen per ‘zone’ gaat dus niet altijd op.

Bij The B Bar betaal je alleen voor hetgeen je nodig hebt. Uiteraard is het wel mogelijk om alleen een bepaald gebied te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan alleen de lachrimpels zonder het voorhoofd daarbij te betrekken.